قدس آنلاین: محمد جواد ظریف در خصوص ناامنیهای ناشی از انتقال تروریستها به ویژه بقایای داعش به منطقه قره باغ و رایزنیهای دستگاه دیپلماسی برای مقابله با آنان با تأیید حضور تروریستهای تکفیری و احتمال حضور صهیونیستها در این منطقه، تأکید کرد: درباره نیروهای تروریستی تقریبا مطمئنیم که آنان در میانه درگیریها حاضر بودند و ما حتماً تاکید کردیم که این اقدام به صلاح هیچ کس نیست.
وی هشدار داد: در مذاکرات اخیر و حتی قبل از آن به اطلاع مقامات آذربایجان و ارمنستان و نیز روسیه و ترکیه رساندیم که جمهوری اسلامی ایران چنین چیزی را تحمل نخواهد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما بار دیگر تاکید کرد: اکنون این تروریستها در حاشیه مرزهای ما حضور ندارند، اما احتمال این که با فاصله از حاشیه مرزهای ما حضور داشته باشند، کماکان بالاست و ما این نگرانی را به طور جدی به طرفین اعلام کردیم.
وزیر امور خارجه، طرح صلح جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح در قره باغ را حرکت به سمت حل و فصل این درگیری و به ویژه خروج نیروهای اشغالگر از مناطق اشغالی دانست.
ظریف در ادامه گفـت: ما از ابتدای بحران قره باغ در رایزنی با کشورهای منطقه اعم از جمهوری آذربایجان و ارمنستان، روسیه و ترکیه این کار را پیگیری کردیم.
وی افزود: معتقدیم که بیشترین خسارت را در این جنگ کشورهای منطقه میبینند و بیشترین تاثیرگذاری برای خاتمه جنگ را هم در منطقه همین کشورها میتوانند داشته باشند.
ظریف تاکید کرد: در این چارچوب بدون آن که تلاش کنیم با دیگر سازوکارهای موجود مانند مینسک رقابتی داشته باشیم این هدف و رایزنیها را در پیش گرفتیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: متاسفانه در ۳۰ سال گذشته کار مذاکرات به نتیجه نرسیده و این تنش نیز همواره وجود داشته است، آن هم تنشهایی در کنار مرزهای ما که غیرنظامیان و مردم از دو طرف تهدید شدند.
وی با تبیین اهداف سفر منطقهای معاون سیاسی وزارت خارجه و طرح کشورمان برای صلح در قره باغ، اظهار داشت: آقای عراقچی با طرحی که در کشورمان درباره آن بحث شده و مورد تایید مراجع ذی ربط قرار گرفته بود، به این سفر رفت و پس از آن که از منطقه مرزی بازدید کرد، در باکو با مقامات مختلف به ویژه با رئیس جمهور؛ در روسیه با مقامات وزارت خارجه این کشور، در ایروان با مقامات مختلف به ویژه نخست وزیر ارمنستان و در ترکیه با همتایش مذاکرات بسیار خوبی داشت و طرح کشورمان را ارائه کرد.
ظریف تاکید کرد: از نکات مهم طرح کشورمان این است که فقط مربوط به آتش بس موقت نیست، بلکه حرکت به سمت حل و فصل درگیریها براساس چارچوبی است که با اعلام تعهد دو طرف به مجموعهای از اصول آغاز میشود و بعد با اقداماتی به ویژه خروج نیروهای اشغالگر از همه مناطق اشغالی ادامه مییابد.
وزیر امور خارجه، تضمین حقوق مردم، ایجاد راههای ارتباطی، نظارت کشورهای منطقه بر روند اجرای طرح و مسائلی از این قبیل را از دیگر از اجزای طرح صلح جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح در منطقه قره باغ برشمرد.
وی همچنین گفت: منتظریم که مقامات آذربایجان و ارمنستان و نیز دوستان روس و ترک ما، دیدگاه شان را درباره این طرح ارائه دهند.
انتهای پیام/
نظر شما